Kennis - leren met en van elkaar
Naast het dlen van kennis, bieden we ook de opleiding tot audiologieassistent en andere bij- en nascholing aan. Daarnaast ‘vertalen’ we wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk. Dat doen we via het vaktijdschrift Van Horen Zeggen dat we samen met onze samenwerkingspartner Siméa uitgeven. Dit online tijdschrift is voor iedereen toegankelijk en het is een betrouwbare bron van kennis over taalontwikkelingsstoornissen en doof- en slechthorendheid. Er komen proefschriften aan bod, nieuwe onderzoeken, interviews en interessante artikelen uit binnen- en buitenlandse tijdschriften.
Verder heeft de FENAC een keurmerk ontwikkeld om de kwaliteit van de AC’s te waarborgen. Onze leden worden hier iedere vijf jaar op getoetst. Bovendien is dit keurmerk voorwaarde om lid te kunnen worden van de FENAC. Ook monitoren we de patiëntervaringen in de sector. Zowel het keurmerk als de patiëntervaringen helpen om de kwaliteit van de AC’s te borgen en door te ontwikkelen.
Tot slot helpen we onze leden om hun gegevens goed bij te houden. Speciaal daarvoor hebben we het Open AC ontwikkeld, een elektronisch patiëntendossier specifiek voor audiologische centra. Uiteraard onderhouden en updaten we dit systeem ook voor onze leden.